شماره تلفن تماس با ما

051-34225776

 

My title

شاه روباه (روباه افغانی)

شاه روباه (روباه افغانی)

مشخصات: احتمالاً كوچك‌ترين روباه ايران و زيباترين آنها است. در ناحيه صورت، معمولاً دو نوار سياه وجود دارد كه از چشم‌ها به طرف بيني امتداد يافته‌اند. دم بلند و بسيار پرمو، گوش‌ها بزرگ و در قاعده بسيار پهن مي‌باشند. رنگ پشت گوش‌ها قهوه‌اي متمايل به خاكستري است. موهاي بدن بسيار نرم و انبوه‌اند، رنگ موهاي پشت معمولاً خاكستري تيره با نوك سفيد، در ناحية ستون مهره‌ها كاملاً قهوه‌اي و روي دم سياه رنگ است. برخلاف ساير روباه‌هاي ساكن در نواحي بياباني كف پاهاي شاه روباه فاقد مو مي‌باشد.

اندازه‌ها: طول سر و تنه 40 تا 50 سانتي‌متر، دم 33 تا 41 سانتي‌متر، وزن يك تا سه كيلوگرم.

زيستگاه: تپه و ماهورهاي واقع در مناطق استپي و بياباني.

پراكندگي: در ايران در مناطق شرق خراسان، كرمان، فارس، رباط پشت بادام يزد، اصفهان و نايبندان طبس مشاهده شده است.

پراكنش جهاني:‌ بلوچستان، پاكستان، افغانستان، تركمنستان.

عادات: شبگرد است. به صورت انفرادي زندگي مي‌كند، مهاجرت چنداني ندارد. بسيار بازيگوش و باهوش است. مي‌تواند مدت‌ها با سرعت 50 كيلومتر در ساعت بدود.

غذا: از جوندگان، حشرات و مواد گياهي تغذيه مي‌كند و به ندرت آب مي‌نوشد.

توليدمثل: احتمالاً در زمستان جفت‌گيري مي‌كند. طول آبستني 50 تا 60 روز است. نوزادان حدود 40 روز شير مي‌خورند و در 10 ماهگي بالغ مي‌شوند. طول عمر در اسارت گاهي به 10 سال مي‌رسد.

وضعيت فعلي: به علت داشتن پوست گرانبها مورد توجه شكارچيان پوست است. در سال‌هاي اخير جمعيت آن به شدت كاهش يافته است. خوشبختانه در بين عكس‌هاي گرفته شده به وسيله دوربين‌هاي تله‌اي كه به تازگي توسط پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي در پناهگاه حيات وحش نايبندان طبس نصب شده است تعداد زيادي عكس اين روباه مشاهده مي‌شود.

نام علمی : Vulpes cana

نام انگلیسی:   Blanford's Fox  

نام فارسی: شاه روباه (روباه افغانی)

 

 

منبع: irandeserts

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه پس از تائید مدیریت منتشر می شود.