شماره تلفن تماس با ما

051-34225776

 

My title

گربه جنگلی

گربه جنگلی

(تركمني: ياوان ميشك) (كردي: پشيله چوي)

مشخصات: در مقايسه با گربه وحشي جثه‌اي بزرگ‌تر، پاهاي بلندتر، دم كوتاه‌تر و گوش‌هاي نسبتاً بزرگ‌تري دارد، در انتهاي گوش‌ها موهاي سياه و بلدي مشاهده مي‌شود. رنگ پشت گوش قهوه‌اي يا سياه است، رنگ پشت زرد متمايل به قهوه‌اي يا خاكستري متمايل به زرد، زير بدن سفيد متمايل به زرد است، غالباً بر روي دست‌ها، پاها و دم چند نوار يا خال قهوه‌اي متمايل به سياه ديده مي‌شود.

اندازه‌ها: طول سر و تنه 60 تا 96 سانتي‌متر، دم 20 تا 30 سانتي‌متر، ارتفاع 40 تا 48 سانتي‌متر، وزن 4 تا 16 كيلوگرم.

زيستگاه: منطقه خزري، جنگل‌ها، بوته‌زارهاي بلند و انبوه، نيزارهاي مجاور تالاب‌ها و رودخانه‌ها، مزارغ ذرت و نيشكر.

پراكندگي: در اكثر مناطق كشور وجود دارد.

پراكنش جهاني: شمال آفريقا و آسيا.

عادات: شبگرد است. اوايل شب و صبح زود فعاليت بيشتري دارد. به صورت انفرادي زندگي مي‌كند. در زير بوته‌ها و زير صخره‌ها لانه مي‌سازد و يا در لانه متروك جانوراني نظير روباه و تشي ساكن مي‌شود. بسيار با شهامت است و با قدرت از بچه‌هايش دفاع مي‌كند. اگر در گوشه‌اي گير بيافتد به انسان حمله مي‌كند. شناگر خوبي است گاهي اوقات براي گرفتن ماهي در آب شيرجه مي‌رود.

غذا: از پستانداران كوچك و متوسط به اندازه خرگوش، نوازد پستانداراني از قبيل شوكا و گوزن، پرندگان و تخم آنها، مار، قورباغه، ماهي و حشرات تغذيه مي‌كند. در پناهگاه حيات‌وحش دشت ناز واقع در مازندران تعداد سه نوزاد گوزن زرد كه به وسيله يك گربه جنگلي در يك شب كشته شده بودند مشاهده شد. اين بچه گوزن‌ها كه به علت از بين رفتن پوشش گياهي فاقد استتار كافي بودند به علت گاز گرفتن گلو خفه شده و قسمت‌هايي از راسته آنها خورده شده بود.

توليدمثل: جفت‌گيري معمولاً در اواسط زمستان صورت مي‌گيرد. بعد از 66 روز، سه تا پنج بچه مي‌زايد. چشم‌ها پس از 10 تا 12 روز باز مي‌شود. بچه‌ها تا دو ماهگي شير مي‌خورند، تا پنج ماهگي وابسته به مادر هستند و در يك و نيم سالگي بالغ مي‌شوند. طول عمر در اسارت حدود 20 سال است.

وضعيت فعلي: دشمن مشخصي ندارد. گاهي روباه يا شغال بچه‌هاي آنان را مي‌خورند. در اكثر مناطق جنگلي خزري و بيشه‌زارهاي خوزستان مشاهده مي‌شود. در سال‌هاي اخير بر اثر شكار بي‌رويه و تخريب زيستگاه جمعيت آن به طور چشمگيري كاهش يافته است. در تابستان 1386 يك قلاده گربه جنگلي كه در باغ‌هاي مجاور منطقه حفاظت شده كالمند يزد اقدام به شكار بوقلمون اهلي نموده بود به وسيله تله زنده‌گيري و مورد مطالعه قرار گرفت. همچني در سال 1384 نيز يك قلاده در نيزارهاي چشمه خنج منطقه حفاظت شده بهرام گور و در سال 1387 نيز يك قلاده در ده كيلومتري جنوب بم مشاهده گرديده است.

نام علمی : Felis chaus

نام انگلیسی:  Jungle Cat  

نام فارسی: گربه جنگلی

 

منبع: irandeserts 

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه پس از تائید مدیریت منتشر می شود.