شماره تلفن تماس با ما

051-34225776

 

My title

گربه شنی

گربه شنی

مشخصات: جثه از گربه خانگي كوچك‌تر است. سر پهن، گوش‌ها بزرگ و پهن و با فاصله به نسبت زياد از هم قرا ردارند. دست و پا كوتاه است. برخلاف ساير گربه‌ها كف دست‌ها و پاها موهاي بلند قهوه‌اي يا سياهي دارند كه پينه‌ها را مي‌پوشاند. موها نرم و متراكم، رنگ موهاي پشت، زرد شني گاهي با نوارها و خال‌هاي نسبتاً تيره، پايين بدن سفيد است. يك نوار گندمگون متمايل به قرمز از گوشه چشم‌ها به سمت گونه‌ها مشاهده مي‌شوند. معمولاً در قسمت انتهاي دم دو تا سه حلقه وجود دارد. انتهاي دم نيز اغلب سياه رنگ است.

اندازه‌ها: طول سر و تنه 45 تا 57 سانتي‌متر، دم 28 تا 38 سانتي‌متر، ارتفاع 24 تا 30 سانتي‌متر، وزن 5/1 تا 3 كيلوگرم.

زيستگاه: مناطق استپي و بياباني. اين گربه خود را با مناطق فوق‌العاده خشك و تپه‌هاي شني تطابق داده است.

پراكندگي: در ايران تاكنون در پارك ملي كوير، مرنجاب كاشان، منطقه دوشاخ واقع در پارك ملي توران، اطراف درياچه بختگان، اطراف نائين، سمنان و پناهنگاه حيات‌وحش نايبندان مشاهده شده است. اطلاعاتي نيز مبني بر وجود آن در دشت تركمن صحرا و نواحي شمال و شرق خراسان وجود دارد.

پراكنش جهاني: شمال آفريقا، عربستان تا تركمنستان.

عادات: شبگرد است. روزها در يك سوراخ كم عمق به استراحت مي‌پردازد، به صورت انفرادي زندگي مي‌كند. در زير بوته‌ها، شكاف سنگ‌ها يا سوراخ‌هايي كه در شن‌زارها حفر مي‌كند، لانه مي‌سازد. حس شنوايي‌اش بسيار قوي است. موهاي بلند كف دست و پا حركت او را در شنزارها به خوبي امكان‌پذير مي‌سازد. از طرف ديگر، اين موها به منزله عايقي كف دست و پا را از گرماي كوير محافظت مي‌كنند.

غذا: از پستانداران كوچك به خصوص دوپاها و ساير جوندگان و گاهي هم از خرگوش، پرندگان، خزندگان و حشرات تغذيه مي‌كند. اين گربه قادر است در مناطقي كه آب وجود ندارد زندگي كند و آب مورد نياز خود را از بدن طعمه‌اش تأمين نمايد.

توليدمثل: جفت‌گيري در اواسط زمستان صورت مي‌گيرد و احتمالاً دو بار در سال توليد مثل مي‌كند. بعد از حدود 63 روز دو تا چهار بچه كور مي‌زايد. چشم‌هاي نوزادان بعد از دو هفته باز مي‌شوند، بچه‌ها حدود شش تا هشت ماه وابسته به مادرند و در نه ماهگي بالغ مي‌شوند. طول عمر در اسارت حدود 13 سال است.

وضعيت فعلي: يكي از جانوران كمياب ايران است و به سختي مي‌توان آن را مشاهده كرد. در سال‌هاي بين 1384 تا 1386 تعدادي از اين گربه در پارك ملي كوير، اطراف سمنان، نائين و نيز يك مادر به همراه سه بچه در پناهنگاه حيات‌وحش نايبندان مشاهده گرديدند.

نام علمی : felis margarita

نام انگلیسی:  Sand Cat  

نام فارسی: گربه شنی

 

منبع: irandeserts

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه پس از تائید مدیریت منتشر می شود.