ويتنام يكي از زيباترين كشورهاي منطقه جنوبشرقي آسياست. هرساله گردشگران زيادي براي ديدار ازجاذبههاي فرهنگي، تاريخي و طبيعي ويتنام به اين كشور سفر ميكنند. معابد زييا، فستيوالهاي متنوع، طبيعت بكر و ديدني و صنايع دستي گوناگون اين منطقه را به يكي از مقاصد گردشگري شرق آسيا مبدل كردهاست.
ويتنام؛ سرزمين غذاهاي خوشمزه كه با طعمهاي خاص اين منطقه آماده ميشوند؛ نيز هست. نوشيدني متداول اين سرزمين معمولا از آب جوش با برگ چاي يا برگ، شكوفه، گل يا دانه گياهان دارويي تهيه ميشود. بوميهاي برخي از مناطق نيز نوشيدنيشان را با پختن برنج بوداده با آب تهيه ميكنند.
از معروفترين غذاهاي ويتنام ميتوان به نوعي سوپ به نام "فو PHO " اشاره كرد كه تركيبي از گوشت گوساله و رشتههاي غوطهور در آب گوشت است. البته در اين سوپ از پياز تازه، ريحان معطر، زنجبيل ، سركه، چيلي و فلفل نيز استفاده ميشود.
طبيعي است كه به لحاظ مواد غذايي موجود در اين كشور غذاهايي با ماهي، برنج، رشتههاي مختلف، سبزيجات و انواع ميوههاي گرمسيري مثل نارگيل و موز تهيه ميشود.
از ميوههايي كه به وفور در اين كشور يافت ميشود ميتوان به گريپفروت، رامبوتان، موز، آناناس، پاپايا و مانگوستين اشاره كرد.
تغذيه يكي از ويژگيهاي فرهنگي ويتنام است. از آنجاكه در ويتنام كشاورزي و كاشت برنج رونق دارد، برنج و محصولات كشاورزي در پخت انواع غذاها نقشي اساسي دارند.
استفاده از برنج در پخت غذاها بيشتر بصورت انواع رشته يا رولهايي است كه براي تهيه انواع خوراكها به كار ميرود.
در آشپزي ويتنامي به تناسب منطقه ازانواع گوشت قرمز، ماهي و صدف استفاده ميشود. همچنين انواع سبزيجات، جوانه غلات، ادويه، سس و ميوههايي همچون نارگيل و موز در اين نوع آشپزي به كار ميرود.
«فو» يا سوپ رشته كه از معروفترين غذاهاي ويتنامي است و غذايي ساده و لذيذ است نيز با رشتههايي كه از برنج تهيه شده طبخ ميشوند. بيش از 20 نوع فو در ويتنام وجود دارد اما "فو بو" لذيذترين آنهاست. فوهايي كه توسط مردم هانوي پخته ميشوند شهرت جهاني دارند.
غذاي ديگري كه در ويتنام طبخ ميشود نوعي پنكيك برنج است كه بصورت بخارپز تهيه ميشود و با ميگوي خردشده، پيازداغ، سس ماهي، ليمو و چيلي سروميشود.
اگر به شهر "هيو" رفتيد حتما "كامبين" را امتحان كنيد. غذايي كه اغلب با صدف آماده ميشود و يكبار امتحان كردن آن باعث ميشود طعم آن را هرگزفراموش نكنيد.
نوعي كيك برنج نيز در اين شهر تهيه ميشود كه معمولا براي ايام جشن سال نوي ويتنامي "تت" يا براي پذيرايي از ميهمانان ويژه آماده ميشود. اين كيك تركيبي از آرد برنج است كه بصورت خميردرآمده و بخارپز ميشود سپس به آن ميگوي خردشده و روغن افزوده ميشود. اين كيك با سس ميگوي تازه و گاهي مقداري فلفل خورده ميشود.
بازديدكنندگان شهر "هيو" ميتوانند از اين شهر محصولاتديگري مثل سس ميگو را هم با خود به ارمغان ببرند.
"كائولو" نوعي ديگر از سوپ رشته است كه به طورسنتي فقط در شهر "هواآن" تهيه ميشود كه مردم براي تهيه رشته آن بهترين نوع برنج را انتخاب كرده و در آبي مخصوص كه تنها در اين شهر وجود دارد به آرامي ميجوشانند. اين رشتهها به اندازه يك انگشت بريده و تفتداده ميشوند و بادام زمينيهاي سرخشده با سير به آن اضافه ميشود. گاهي براي طعمداركردن آن از سسماهي نيز استفاده ميشود.
برنج نارگيلي نيز ازجمله غذاهاي اشرافي ويتنام است با طعمي بسياردلپذير و كه از عاليترين نوع برنج كه با شيرنارگيل و نارگيل رنده شده آماده ميشود. اين برنج با انواع گوشت، ميگو و نخودسبز سرو ميشود. بهترين راه خوردن آن هم اين است كه يك قاشق كوچك از آن را در دهان گذاشته و به آهستگي بجويد تا طعم شير و برشهاي نارگيل به خوبي حسشود. دلپذيرترين شكل سرو اين غذا در ظرفي از پوست نارگيل است.
در جنوب كشورهم غذاهايي مطابق با ويژگيهايي هر منطقه وجود دارد مثل انواع نودلها به همراه ادويه و گوشت گوساله سرخشده يا بنيه ميگوي سرخ شده.
البته ممكن است شما تمامي اين غذاها را درسراسر كشور ببينيد اما عليرغم اينكه از يك ماده غذايي درست ميشوند ولي طعمهاي گوناگون دارند.
منبع: iranhotelonline
دیدگاه خود را بنویسید