میدان تکسیم یکی از توریستی‌ترین جاهای دیدنی استانبول است که در منطقه بی‌اوغلو قرار دارد و به‌عنوان قلب استانبول مدرن در نظر گرفته می‌شود. هتل‌ها و رستوران‌های زیادی در حوالی این میدان و خیابان استقلال وجود دارند که بسیاری از گردشگران ترکیه برای اقامت در آن‌ها لحظه‌شماری می‌کنند. این میدان همچنین محل تجمع مردم محلی برای جشن شب سال نو، جشن‌های ملی و دیگر اجتماعات است.

سفر به استانبول بدون بازدید از میدان تکسیم کامل نمی‌شود و به همین دلیل اکثر گردشگران برای دیدن این بخش از استانبول برنامه‌ریزی می‌کنند. برای اینکه شما نیز در طول سفر خود بهترین استفاده از جاذبه‌ها و تفریحات میدان تکسیم داشته باشید، با این مقاله همراه شوید.

میدان تکسیم کجاست؟

میدان تکسیم در شهر زیبای استانبول ترکیه و در بخش اروپایی این شهر در محله بی‌اوغلو قرار دارد. وجود ایستگاه‌های اتوبوس و مترو در نزدیکی میدان تکسیم باعث شده‌اند که دسترسی به این میدان از سراسر شهر آسان باشد. گرچه عبور خودرو از میدان ممنوع است و فقط تراموای نوستالژیک شهر مجوز عبور از آن را دارد.

عکس هوایی از میدانی بزرگ

منبع عکس:‌ سایت joysoftraveling.com (عکاس: ناشناس)

  • مترو: اگر پس از ورود به استانبول بلافاصله بخواهید به میدان تکسیم بروید، مترو استانبول بهترین گزینه برای حمل‌ونقل خواهد بود. برای رسیدن به تکسیم باید از خط قرمز «M1A» در ایستگاه «فرودگاه آتاتورک» (Ataturk Havalimanı) استفاده کنید که پس از ۱۷ ایستگاه به ایستگاه پایانه «ینی‌کاپی» (Yenikapı) می‌رسد؛ جایی که خط قرمز و سبز یکدیگر را قطع می‌کنند. در ادامه باید سوار مترو خط «M2» شوید که پس از چهار توقف، شما را به ایستگاه تکسیم می‌رساند.
  • تراموا و قطار کابلی: برای اینکه از محله سلطان احمد به میدان تکسیم بروید، استفاده از خطوط تراموا برای شما راحت‌تر است. در این منطقه تاریخی باید از خط «T1» در ایستگاه سلطان احمد سوار تراموا شوید. در مرحله بعد در ایستگاه «Fındıklı Mimar Sinan Universitesi» پیاده شوید و حدود یک کیلومتر در جهت شمال غربی پیاده‌روی کنید. همچنین می‌توانید پس از سواری با تراموا، در ایستگاه «Kabatas» پیاده شوید که در کنار آن ایستگاه فونیکولار «F1» (قطار کابلی) قرار دارد. با این قطار در مدت‌زمان دو دقیقه به ایستگاه تکسیم می‌رسید. در نهایت فقط با ۲۵۰ متر پیاده‌روی در جهت غرب با میدان تکسیم مواجه خواهید شد.

تراموای قرمز رنگ و قدیمی

منبع عکس: سایت unsplash (عکاس: charbel aoun)

  • تاکسی: گزینه دیگر پیش روی شما، تاکسی است که ایستگاه آن در فاصله ۱۳۰ متری از شمال میدان تکسیم قرار گرفته است. تاکسی‌های خط تکسیم-آکسرای (Taksim - Aksaray) و شیشلی-امینونو (Sisli - Eminonu) در این محل مسافران را پیاده می‌کنند.
  • اتوبوس: گردشگرانی که اتوبوس را برای تردد در استانبول ترجیح می‌دهند، باید در ایستگاه اتوبوسی که کمی بالاتر از خیابان جمهوریت قرار دارد، از اتوبوس پیاده شوند که ۱۵۰ متر با شمال میدان فاصله دارد. اتوبوس‌های لوکس «HAVAIST» نیز مسافران را بین فرودگاه استانبول و میدان تکسیم جابه‌جا می‌کنند و به این ترتیب، می‌توانید از فرودگاه یک‌راست راهی تکسیم شود.

آدرس: ترکیه، استانبول، محله بی‌اوغلو، میدان تکسیم (نمایش روی نقشه)

معرفی میدان تکسیم

میدان تکسیم نماد جمهوریت مدرن ترکیه است که به دست آتاتورک رقم خورد. بنای یادبود جمهوری در قلب این میدان قرار دارد و از زمان ساخت آن، میدان تکسیم به محلی برای برگزاری رویدادهای ملی همچون سالگرد استقلال ترکیه و سایر جشن‌ها تبدیل شده است.

میدانی بزرگ در کنار مسجدی با دو مناره بلند

منبع عکس: سایت orthodoxtimes.com (عکاس: ناشناس)

این منطقه از معماری کاملا متنوعی برخوردار است؛ به‌طوری که در کنار بناهای تاریخی قرن نوزدهم و مساجد کوچک، ساختمان‌های مدرن قد علم کرده‌اند. از آنجا که تکسیم و خیابان‌های آن همیشه مملو از مسافران و افراد محلی است، فضایی شلوغ و پرسروصدا دارد که مشخصه یک کلان‌شهر پرجنب‌وجوش محسوب می‌شود.

عمده شهرت میدان تکسیم به انواع رستوران‌، مراکز خرید و هتل‌ها مربوط می‌شود

عمده شهرت این میدان به انواع رستوران، مراکز خرید و هتل‌ها مربوط است که در اطراف آن فعالیت می‌کنند. در ‌این میان وجود خیابان پیاده‌رو استقلال نیز اهمیت و پویایی بیشتری برای تکسیم به وجود آورده است و افراد عاشق خرید، شکم‌گردی و خوش‌گذرانی بازدید از آن را از دست نمی‌دهند.

عبور تراموای قرمز از وسط شهر

منبع عکس: سایت journeycompass.com (عکاس: ناشناس)

اگر گذرتان به میدان تکسیم افتاد، علاوه بر تماشای کبوترها حتما کافه‌گردی و خرید را تجربه کنید و برای خود خاطره بسازید. در این بخش از استانبول نیز شاهد چرخ‌های فروش نان سیمیت، بلال و شاه بلوط بوداده و... خواهید بود که لذت گشت‌وگذار در این منطقه را دوچندان می‌کنند. هنگام قدم‌زدن احتمالا با گل‌فروش‌ها و هنرنمایی نوازندگان خیابانی نیز مواجه خواهید شد.

تاریخچه میدان تکسیم استانبول

تندیس بزرگی با تعداد زیادی مجسمه

عکاس: ناشناس

میدان تکسیم از آب‌انبار و گورستان تا استادیوم و فضاهای تجمع اجتماعی را به خود دیده و کاربری آن در طول زمان دستخوش تغییراتی شده است. تکسیم، میدانی عمومی بود که زمان شکل‌گیری جمهوری ترکیه به وجود آمد. با این حال، میدان مذکور برای مدت ۱۳ سال به فراموشی سپرده شد تا اینکه به‌تدریج مورد توجه قرار گرفت و به فضای تفریحی و فرهنگی تبدیل شد. در آن زمان به‌سراغ کارشناس خارجی رفتند و «هنری پروست» (Henry Proust) فرانسوی را برای یک برنامه بلندمدت فراخواندند.

مقامات جمهوری ترکیه، به این میدان با دید یک پروژه باشکوه می‌نگریستند. در ادامه میدان گسترش یافت و به همین منظور پادگان واقع در آن تخریب شد که از زمان جنگ جهانی اول استفاده نشده بود. علاوه بر ایجاد فضای سبز، مهم‌ترین مراکز فرهنگی عمومی شهر ساخته شدند. این موسسات توسط کارمندان دولتی اداره می‌شدند؛ اما در دهه ۱۹۵۰ میلادی مشکل خلاء مدیریتی پیش آمد.

میدان تکسیم استانبول

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mahmut A)

با دخالت مقامات جمهوری، میدان تکسیم هویت سیاسی پیدا کرد و به‌نوعی به میدان مبارزه بین دولت-ملت تبدیل شد. دولت‌های متوالی از این واقعیت ناراحت بودند که از آن برای تظاهرات اول ماه مه استفاده می‌شود.

در حال حاضر نیز تکسیم به‌عنوان میدان اعتراض برای معترضان و شهروندان با پیشینه‌های مختلف عمل می‌کند؛ ضمن اینکه محلی برای برگزاری جشن‌ها و رویدادهای متعدد است. در یکی از وقایع میدان تکسیم، افراد مسلح ناشناس در سال ۱۹۷۷ میلادی به‌سوی فعالان کارگری تیراندازی کردند که اول ماه مه را جشن می‌گرفتند و منجر به وحشت گسترده و کشته شدن ده‌ها نفر شدند. به این ترتیب، میدان تکسیم به نمادی ایدئولوژیک تبدیل شد.

دلیل نامگذاری میدان تکسیم

در اواخر دوره عثمانی سلطان محمود اول، میدان تکسیم را به‌عنوان نقطه‌ای انتخاب کرد که جریان اصلی آب از شمال استانبول در این محل جمع‌آوری شده و به سایر نقاط شهر منشعب می‌شد. بنابراین، این میدان نام خود را از آب‌انبار بزرگ سنگی واقع در ضلع غربی میدان گرفته است. تکسیم به‌معنای توزیع یا تقسیم است.

مجسمه میدان تکسیم

تعدادی مسجمه در وسط تندیسی سنگی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Atif Dar)

بنای یادبود استقلال، مهم‌ترین بنای تاریخی میدان تکسیم است که توسط «پیترو کانونیکا» (Pietro Canonica)، مجسمه‌ساز ایتالیایی، با کمک‌های مردمی ساخته و در سال ۱۹۲۸ میلادی افتتاح شد. این یادبود برای گرامیداشت مصطفی کمال آتاتورک، بنیانگذار جمهوری ترکیه، در دو نقش فرمانده کل ارتش و یک دولتمرد ساخته شد. در نمای جنوبی آن که مشرف به خیابان سیراسلویلر (Sıraselviler) است، آتاتورک، عصمت اینونو و مارشال فوزی چخماق در جلو و چهره‌های دیگری در پشت سر آن‌ها دیده می‌شود که نمادی از پایه و اساس جمهوری ترکیه هستند.

مجسمه‌ دو ژنرال روسی به نام‌های «میخائیل واسیلیویچ فرونز» (Mikhail Vasilyevich Frunze) و مارشال «کلیمنت یفرموویچ وروشیلوف» (Kliment Yefremovich Voroshilov) نیز پشت اینونو و چخماق ایستاده‌اند که به کمک‌های نظامی ولادیمیر لنین در طول جنگ استقلال اشاره دارند. در نمای شمالی مشرف به خیابان جمهوریت، نماد جنگ استقلال ترکیه قرار دارد. در نماهای شرقی و غربی، سربازی با پرچم ترکیه، نمادی از ارتش این کشور است.

علت شهرت و محبوبیت میدان تکسیم برای گردشگران

تراموایی قرمز رنگ در حال عبور از میان گردشگران

منبع عکس: سایت unsplash (عکاس: ante samarzija)

میدان تکسیم، یک منطقه تجاری، تفریحی و دیدنی مهم برای افراد محلی و گردشگران در استانبول است. این میدان همچنین محلی عالی برای ملاقات با دیگران و آغاز یک پیاده‌روی شهری در استانبول محسوب می‌شود. قدم‌زدن در اطراف میدان تکسیم، تماشای جمعیت و عبور از خیابان استقلال و لذت‌بردن از فضای پرجنب‌وجوش آن، یکی از بهترین تفریحات گردشگران است.

بسیاری از مکان‌های توریستی محبوب در حوالی میدان تکسیم قرار دارند

بسیاری از مکان‌های توریستی محبوب مانند رستوران‌ها و کافه‌ها، جاذبه‌ها، موزه‌ها و... در حوالی میدان تکسیم قرار دارند. در واقع، موقعیت مکانی این میدان به‌گونه‌ای است که گردشگران به‌راحتی و با صرف زمان کمی می‌توانند از پارک گزی، کلیسای گنبدی ایا تریادا، تراموا نوستالژیک، مسجد حسین آقا و خیابان معروف استقلال دیدن کنند.

میدان تکسیم همچنین دارای زیرساخت‌های حمل‌ونقل بسیار توسعه‌یافته‌ای است که به گردشگران امکان می‌دهد، تقریبا به هر جای استانبول بروند. چند سال پیش این مکان بازسازی و از معضل ترافیک خلاص شد و تمام ایستگاه‌ها به ۱۰۰ متری میدان منتقل شدند. استفاده از تراموا انتخاب بسیاری از گردشگران برای گشت‌وگذار در این منطقه است.

میدان تکسیم در کدام محله استانبول است؟

ساختمانی چند طبقه و با نمایی تاریخی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mikhail Sharshacov)

میدان تکسیم یکی از معروف‌ترین میدان‌های استانبول به حساب می‌آید که در ناحیه بی‌اوغلو و در بخش اروپایی شهر قرار دارد. ضمن اینکه میدان تکسیم در انتهای شرقی خیابان خرید استقلال واقع شده است.

نزدیک‌ترین ساحل به میدان تکسیم استانبول کجاست؟

استانبول سواحل متعددی دارد که برخی از آن‌ها در نزدیکی میدان تکسیم قرار گرفته‌اند. از جمله این سواحل می‌توان به «ساحل فلوریا گونش» (Florya Gunes Beach)، «یشیلکوی چیروز» (Yesilkoy Ciroz)، «جاده بستان» (Caddebostan)، «ساحل آتارلی» (Atarlı Beach)، «های بیچ کلاب» (High Beach Club)، «دالیا» (Dalia)، «برج» (Burc)، «ساحل بدون توقف» (Non- Stop Beach)، «اوزونیا» (Uzunya) و «سوما» (Suma) اشاره کرد که اکثر آن‌ها حدودا در فاصله ۲۰ کیلومتری از میدان تکسیم قرار گرفته‌اند.

هتل‌های میدان تکسیم

تختی دونفره در اتاق هتل رو به رودخانه

منبع عکس: سایت بوکینگ (عکاس: ناشناس)

طیف گسترده‌ای از هتل‌های دو ستاره تا پنج ستاره در حوالی میدان تکسیم وجود دارد و از همین رو بسیاری از گردشگران ترجیح می‌دهند با اقامت در آن‌ها، از شب‌های پرجنب‌وجوش و خیابان‌های شلوغ این بخش از شهر نهایت استفاده را ببرند.

در واقع، این هتل‌ها در قلب یکی از قطب‌های تفریحی و خرید شهر استانبول قرار گرفته‌اند و به گردشگران این امکان را می‌دهند تا بدون صرف هزینه برای تردد و جابه‌جایی در شهر، از تفریحات و جاذبه‌های تکسیم بهره‌ ببرند.

بهترین هتل‌های میدان تکسیم؛ انتخابی عالی برای اقامت در استانبول

رستوران‌های میدان تکسیم

اگر به میدان تکسیم بروید، می‌بینید که در طول شبانه‌روز پرجنب‌وجوش و بیدار است و در این میان، رستوران های میدان تکسیم، هر گردشگری را برای چشیدن طعم غذاهای ترکی وسوسه می‌کنند.

رستوران Otantik Anadolu Yemekleri

میز غذا با سالا و نان

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Nazim Hm)

رستوران «Otantik Anadolu Yemekleri» که فقط به‌اندازه ۱۰ دقیقه پیاده‌روی با میدان تکسیم فاصله دارد، انتخاب خوبی برای چشیدن غذاهای ترکی است. منوی این رستوران به‌اندازه فرهنگ ترکی، تنوع دارد و می‌توانید کباب با سبزیجات آغشته به روغن زیتون را میل کنید یا شیرینی‌هایی مانند مانتی و گوزلمه را سفارش دهید. در این محل، غذاهای گیاهی نیز برای گیاه‌خواران سرو می‌شود.

رستوران Tomtom Kebab

رستورانی کوچک با صندلی هایی در فضای باز

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: ناشناس)

رستوران «Tomtom Kebab» یکی از بهترین کباب‌های تکسیم را برای مشتریان سرو می‌کند. ضمن اینکه دستتان برای انتخاب طیف گسترده‌ای از غذاها برای ناهار و شام باز است. این رستوران به‌خاطر پیش غذای سرد تازه و کباب آدانا و اورفا معروف است. رستوران فضای دنجی دارد و از همین رو احساس می‌کنید که اینجا خانه دوم شما با غذاهای لذیذ است.

رستوران Hacı Abdullah Lokantası

رستورانی با رنگهای گرم و صندلی های چوبی

منبع عکس: سایت رستوران haciabdullah.com.tr (عکاس: ناشناس)

رستوران «Hacı Abdullah Lokantası» بهترین مکان برای چشیدن طیف گسترده‌ای از غذاهای خوشمزه ترکی در نزدیکی میدان تکسیم است. از کباب و سالاد تا سبزیجات، مزه و دسر در این محل پیدا می‌شود. معروف‌ترین غذای رستوران «Ozel Haci Abdullah Tabagi » نام دارد که غذای بسیار سنتی عثمانی با تکه‌های بره آبدار و سس بادمجان است.

  • آدرس: استانبول، محله بی‌اوغلو، خیابان Atıf Yılmaz، محله حسین آقا (نمایش روی نقشه)

رستوران Eleos

رستورانی شیک با دکوراسیون سفید و آبی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: ناشناس)

رستوران «Eleos» جواهر پنهان خیابان استقلال است که طعم غذاهای سنتی یونانی را پیشکش مهمانان خود می‌کند. این رستوران که در طبقه دوم قرار دارد، یکی از بهترین رستوران‌های غذای دریایی در تکسیم است که می‌توانید برخی از بهترین مزه‌ها و پیش‌غذاها را در آن پیدا کنید. نه‌تنها قیمت غذاهای رستوران مناسب است؛ بلکه پیش‌غذاهای لذیذی نیز دارد که قبل از سفارش غذا، اشتهای شما را باز می‌کنند. همچنین می‌توانید از طعم غذای خود در فضای روستایی یک ساختمان تاریخی و قدیمی با دکور زیبا لذت ببرید.

رستوران Nizam Pide

ورودی رستورانی شیک و مدرن

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: ناشناس)

مردم محلی عمدتا برای خوردن پیده به رستوران «Nizam Pide» می‌روند؛ گرچه سایر غذاهای محلی ترکیه (لوبیا و برنج، غذاهای گوشتی، سوپ و غیره) و همین طور مجموعه‌ای از دسرهای لذیذ نیز در آن سرو می‌شود.

این رستوران خانوادگی که در نزدیکی میدان تکسیم قرار گرفته است، فضایی جذاب با خدمات سریع و قیمت‌های مناسب دارد. کسانی که می‌خواهند از آب‌وهوای عالی شهر لذت ببرند، حیاط این رستوران بهترین گزینه است.

دیدنی‌های میدان تکسیم

تعداد زیادی پرنده در کنار گاری قرمزرنگ در میدانی بزرگ

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: ناشناس)

مرکز فرهنگی آتاتورک

تغییر زندگی شهری پس از استقرار جمهوری ترکیه نشان داد که ساختمان اپرا یک نیاز و ضرورت بزرگ است. مرکز فرهنگی آتاتورک که در میدان تکسیم قرار دارد، پس از یک دوره طولانی ساخت‌وساز ۱۳ ساله در سال ۱۹۶۹ میلادی با نام کاخ فرهنگی استانبول افتتاح شد و به‌دلیل آتش‌سوزی در سال ۱۹۷۰ میلادی آسیب زیادی دید. این مکان در سال ۱۹۷۸ میلادی به نام مرکز فرهنگی آتاتورک به اختصار «AKM» نامگذاری شد.

بسیاری از کنسرت‌ها، نشست‌ها، نمایشگاه‌ها و نمایش‌های ملی و بین‌المللی در این مرکز برگزار می‌شود، به‌ویژه اجرای تئاترهای دولتی استانبول، اپرا و باله دولتی، ارکستر سمفونیک دولتی، گروه کر موسیقی کلاسیک دولتی ترکیه و جشنواره بین‌المللی استانبول که تماشاگران زیادی را به خود جذب می‌کنند.

پارک گزی

پارکی سرسبز با تندیسی سنگی در وسط آن

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: استوارت گوردون)

«پارک گزی» (Gezi Park) که درست در کنار میدان تکسیم قرار دارد، تنها منطقه سرسبز تکسیم است که می‌توانید استراحت خوبی در آن انجام دهید و از تماشای سرزندگی شهر لذت ببرید.

این پارک که یکی از کوچک‌ترین پارک‌های شهر استانبول محسوب می‌شود، در بیشتر مواقع، مکانی برای اعتراض‌های مردم و تجمع‌های سیاسی است.

مسجد تکسیم

مسجدی با دو مناره بلند در کنار میدان

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: ناشناس)

هنگام گشت‌وگذار در اطراف میدان تکسیم، اولین جاذبه‌ای که نگاه‌ها را به خود جلب می‌کند،‌ مسجد تکسیم است که برای ۴,۰۰۰ نفر ظرفیت دارد. کلنگ ساخت این سازه در ۹ فوریه ۲۰۱۷ میلادی به زمین خورد و در هشت مه سال ۲۰۲۱ توسط رئیس‌جمهوری این کشور افتتاح شد.

خیابان استقلال

منطقه تکسیم استانبول بیشتر شهرت خود را مدیون «خیابان استقلال» (Istiklal Street) است و احتمالا مشهورترین خیابان و منطقه تفریحی استانبول به حساب می‌آید.

خیابان خرید استقلال

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Kerem Colak)

این خیابان معروف خرید تقریبا دو کیلومتر امتداد دارد و به‌عنوان اولین سکونتگاه مسلمانان در این بخش از استانبول در قرن پانزدهم محسوب می‌شد. در ادامه در قرن شانزدهم این منطقه به‌طور فشرده با خانه‌های مسکونی، مغازه‌های تجاری و کارگاه‌ها پر شد. در نتیجه، خیابان استقلال که زمانی جنگل بود، به‌تدریج به کانون تجارت و صنایع دستی درآمد. در سال‌های بعد، اروپایی‌های زیاد به این خیابان آمدند و ظاهر شرقی آن را با نقوش غربی ترکیب کردند. خیابان مذکور نام مدرن خود را پس از به قدرت رسیدن آتاتورک به دست آورد که کلمه ترکی «Istiklal» به‌معنای استقلال است.

هنگامی که در این خیابان قدم می‌زنید با انبوهی از فروشگاه‌های کوچک و بزرگ مواجه می‌شوید که تنوع بالایی دارند و حتی برندهای بسیار مشهور را نیز می‌فروشند. به‌عبارتی، خیابان استقلال، یک خیابان پیاده‌رو با انواع مغازه‌ها، رستوران‌ها، کافه‌ها و نمایش‌های خیابانی است. اگر گذرتان به این خیابان افتاد، در کنار خرید می‌توانید از موزه مادام توسو، کلیسای شگفت‌انگیز سنت آنتونی پادوا و موزه پرا دیدن کنید.

برج گالاتا

برجی بلند در میان خانه های مسکونی

منبع عکس: سایت joysoftraveling.com

با وجود اینکه «برج گالاتا» (Galata Tower) تا میدان تکسیم، ۲٫۵ کیلومتر فاصله دارد، می‌توانید در عرض ۱۰ دقیقه با اتوبوس شهری یا ۳۰ دقیقه پیاده‌روی در خیابان استقلال به این مکان برسید. برج گالاتا یک بنای تاریخی برجسته و در عین حال، سکوی تماشای محبوبی برای گردشگران است. ارتفاع این برج به ۶۱ متر می‌رسد و دیوار آن چهار متر ضخامت دارد.

این جاذبه در گذشته به‌عنوان فانوس دریایی برای کشتی‌ها عمل می‌کرد؛ اما در قرن شانزدهم میلادی با ورود عثمانی‌ها به این سرزمین، برج مذکور به رصدخانه تغییر کاربری داد. در قرن نوزدهم میلادی، برج گالاتا بازسازی و یک بالکن به آن متصل شد. در آن زمان از برج برای ردیابی آتش‌سوزی در شهر استفاده می‌شد.

گردشگران برای دسترسی به سکوی تماشای برج باید از آسانسور یا ۱۴۳ پله تاریخی آن استفاده کنند تا بر فراز استانبول بایستند و چشم‌انداز ۳۶۰ درجه از شهر و جاذبه‌های همچون کاخ توپکاپی و مسجد سلطان احمد را از زاویه‌ای متفاوت تماشا کنند. رستوران جذابی نیز در بالای برج فعالیت می‌کند.

محله‌های جهانگیر و چوکورجوما

کوچه ای باریک با خانه های چند طبقه و درختان سرسبز

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Esat Pasa)

از خیابان سیراسلویلر در امتداد میدان تکسیم می‌توانید به محله‌های معروف «جهانگیر» (Cihangir) در سمت چپ و «چوکورجوما» (Cukurcuma) در سمت راست برسید. در محله دوست‌داشتنی جهانگیر، «قهوه‌خانه فیروز آقا» (Firuzaga Coffee House) قرار دارد که در طول روز و شب همیشه مملو از جمعیت است.

محله چوکورجوما نیز مکانی بسیار توریستی در استانبول محسوب می‌شود که به‌خاطر مغازه‌های عتیقه‌فروشی، خانه‌های بازسازی‌شده زیبا، گالری‌های هنری و کافه‌هایش معروف است. پیاده‌روی در خیابان‌های دیدنی و استراحت در کافه‌های متنوع، انتخاب بسیاری از گردشگران در زمان بازدید از میدان تکسیم به حساب می‌آید.

تفریحات میدان تکسیم

خرید سوغات

سوغاتی های رنگارنگ در مغازه

منبع عکس: سایت کالچر تریپ (عکاس: ناشناس)

میدان تکسیم یکی از بهترین مناطق شهر برای خرید سوغات است. فروشگاه‌های مختلفی در این میدان وجود دارد که محصولات متنوعی از لباس و کتاب و زیورآلات تا صنایع دستی عرضه می‌کنند. اگر نمی‌خواهید خودتان را خسته کنید، بیشتر از یک روز برای گشت‌وگذار و خرید در میدان تکسیم وقت بگذارید.

غذاهای محلی

تعداد زیادی فست فود شبیه به همبرگر

منبع عکس: سایت pinterest.com (عکاس: Yusuf Ozer)

بعد از گشت‌وگذار در میدان تکسیم، به‌سراغ یکی از رستوران‌ها و غذاخوری‌های اطراف میدان بروید. با وجودی که شعبه‌هایی از رستوران‌های زنجیره‌ای فست فود نیز در این میدان فعالیت می‌کنند؛ غذاهای خیابانی محلی نظیر ایسلاک برگر را امتحان کنید که با سس گوجه مخصوص و سبزیجات معطر آماده می‌شود. دونر غذای خوشمزه دیگری است که نباید از دست بدهید. این ساندویچ با گوشت گوساله یا گوشت مرغ تهیه می‌شود. اگر دنبال خوراکی‌های سبک‌تر هستید، انواع اسنک و ذرت را میل کنید.

در نهایت غذای خود را با یک لیوان آیران تکمیل کنید. آیران یا دوغ، نوشیدنی خنکی است که با ماست تهیه می‌شود و در تابستان متداول‌تر است.

شیرینی های محلی

مردی در حال فروش بستنی

منبع عکس: سایت 3cowsandacone.com (عکاس: ناشناس)

کمتر گردشگری پیدا می‌شود که در برابر نوشیدن قهوه همراه با راحت‌الحلقوم مقاومت کند. اگر این تجربه را قبلا داشته‌اید، شیرینی‌های دیگر محلی را امتحان کنید. در میدان تکسیم شیرینی‌فروشی‌ها و کافه‌قنادی‌های زیادی وجود دارد که انواع مختلف شیرینی محلی را می‌فروشند.

اگر دنبال خوراکی محلی متفاوت هستید، دوندورما را امتحان کنید که نوعی بستنی خاص با غلظت زیاد و چسبندگی است. موقع خرید، از مراحل آماده‌ساری این بستنی شگفت‌زده می‌شوید.

تماشای هنر خیابانی

نقاشی دیواری زنی روی ساختمان

منبع عکس: سایت propertyturkey.com (عکاس: ناشناس)

گشت شبانه در اطراف میدان تکسیم، تفریح جذابی است که نباید از دست بدهید. نوازنده‌های خیابانی در این ساعت‌ها، ملودی‌های جذابی می‌نوازند. گرافیتی هنرمندان محلی نیز در گوشه و کنار این منطقه به چشم می‌خورد. در این میدان به هر جا که نگاه کنید، نشانه‌هایی از فرهنگ و هنر این مرزوبوم را مشاهده خواهید کرد.


نویسنده: صدیقه شجاعی

منبع: سایت کجارو