شماره تلفن تماس با ما

051-34225776

 

My title

در سریلانکا چه غذاهایی را باید امتحان کنید؟

در سریلانکا چه غذاهایی را باید امتحان کنید؟

در تمام کشورهایی که در کنار اقیانوس و دریا هستند، غذاهای دریایی نقش پررنگی در سفره مردمان آن دارد. اما تنوع غذایی در سریلانکا فقط به ماهی و غذاهایدریایی ختم نمی‌شود. فرهنگ غذایی سریلانکا تحت تاثیر غذاهای اروپایی، هندی و... بوده. همین تنوع باعث شده مجموعه‌ای متفاوت از انواع غذاها با طعم‌های مختلف در سریلانکا سرو شوند. مثلا می‌دانید اگر در سریلانکا هوس پن کیک کنند، چطور آن را درست می‌کنند؟ یا چوب سیب چطور غذایی است؟ این مطلب را بخوانید.

 

1- ماهی ترش با ادویه کاری (Fish ambul thiyal)

همانطوری که از یک کشور در اقیانوس هند انتظار می‌رود، در سریلانکا هم ماهی و غذاهای دریایی در بین دیگر غذاها نقش اصلی را دارند. ماهی ترش همراه با ادویه کاری، از آن دسته خوردنی‌های پرطرفدار در سریلانکاست. ماهی در این خوراک معمولا بزرگ است و برای طبخ آن به صورت مربعی برش داده می‌شود. قطعات ماهی را در مخلوطی از بهترین ادویه‌ها شامل فلفل سیاه، دارچین، زردچوبه و پودر کاری می‌خوابانند؛ البته سیر هم نقش مهمی دارد و حتما در تهیه این ماهی از آن استفاده می‌شود. چیزی که به قول سریلانکایی‌ها نقش اصلی در این غذا دارد، نوعی میوه به نام گوراکا است. همان میوه‌ای که به ماهی طعم ترشی می‌دهد. این غذا را در رستوران‌های سریلانکا می‌توانید سفارش دهید. ماهی ترش معمولا با برنج سرو می‌شود.

ماهی ترش همراه با ادویه کاری، از آن دسته خوردنی‌های پرطرفدار در سریلانکاست.
ماهی ترش همراه با ادویه کاری، از آن دسته خوردنی‌های پرطرفدار در سریلانکاست.

 

 2- کوتو (Kottu roti)

در شلوغی بازارهای سریلانکا، وقتی صدای چیزی فلزی شنیدید که به روی هم سابیده می‌شود، احتمالا در حال نزدیک شدن به کوتو هستید. کوتو نوعی همبرگر سریلانکایی به حساب می‌آید و بسیار محبوب است. در سیرلانکا هر وقت هوس یک غذای چرب و فست فغودی بکنند، به سراغ کوتو می‌روند. باید بگوییم هر فرهنگ غذایی که داشته باشید، احتمالا شما هم از کوتو خوشتان خواهد آمد.

کوتو نوعی همبرگر سریلانکایی به حساب می‌آید و بسیار محبوب است.
کوتو نوعی همبرگر سریلانکایی به حساب می‌آید و بسیار محبوب است.

 

 3- مرغ کاری (Kukul mas curry)

مرغ کاری یک غذای رایج در بین سریلانکایی‌هاست. این غذا در هر منطقه‎‌ای با ادویه‌های خاص آن ناحیه تهیه می‌شود. اما به طور معمول در تهیه آن از موادی مانند هل، میخک، دانه‌های رازیانه و چوب دارچین استفاده می‌شود. قبل از اینکه مرغ را در روغن داغ سرخ کنند، باید در مخلوطی از پودر چیلی، پودر کاری، زردچوبه، لیمو و برگ پاندان بخوابانند. کمی هم شیره نارگیل به آن اضافه می‌کنند تا مرغ کاری به یک غذای مقوی تبدیل شود. این غذا با نوعی نان مخصوص سرو می‌شود که به آن روتی می‌گویند.

مرغ کاری یک غذای رایج در بین سریلانکایی‌هاست.
مرغ کاری یک غذای رایج در بین سریلانکایی‌هاست.

 

 4- لمپریز (Lamprais)

در سریلانکا، مخلوطی از فرهنگ‌های غذایی متنوع را خواهید یافت. لَمپرِیز، یکی از این غذاهاست. در اصل این غذا، آلمانی است و و ازترکیب دو کلمه Lump  و rice که به گوشت و برنج اشاره دارد، درست شده. کمی سس چیلی به لمپریز اضافه می‌کنند و آن را در برگ موز سرو می‌کنند. همه چیز برای چشیدن یک غذای خوشمزه آماده است. معمولا در مرکز برگ موز، دو اسکوپ برنج می‌ریزند، در کنار آن کوفته‌های گوشت را قرار می‌دهند و گاهی هم طعم‌دهنده‌های دیگری در کنار آن قرار می‌دهند.

کمی سس چیلی به لمپریز اضافه می‌کنند و آن را در برگ موز سرو می‌کنند. همه چیز برای چشیدن یک غذای خوشمزه آماده است.
کمی سس چیلی به لمپریز اضافه می‌کنند و آن را در برگ موز سرو می‌کنند. همه چیز برای چشیدن یک غذای خوشمزه آماده است.

 

 5- هوپر یا آپا (Hoppers)

اینجا در سریلانکا، هر وقت پن‌کیک هوس کنند، هوپر می‌پزند. خمیر هوپر معمولا از مخلوط آرد برنج با شیره نارگیل و کمی شکر درست می‌شود. گاهی یک تخم مرغ نیمرو وسط هوپر قرار می‌دهند. کمی پیاز، لوبیا سبز، آب لیمو و نمک مواد دیگری است که گاهی به هوپر اضافه می‌شود. این غذا معمولا موقع صبحانه یا شام صرف می‌شود.

اینجا در سریلانکا، هر وقت پن‌کیک هوس کنند، هوپر می‌پزند.
اینجا در سریلانکا، هر وقت پن‌کیک هوس کنند، هوپر می‌پزند.

 

 6- خوراک جک‌فروت سبز (polos)

پولوس غذای سریلانکایی از جک فروت تهیه می‌شود. جک فروت بافت نشاسته‌ای دارد، چیزی شبیه به سیب‌زمینی. این میوه می‌تواند خیلی رسیده  یا بر عکس سبز رنگ و نسبتا کال باشد؛ بهرحال جک‌فروت در هر مرحله‌ای قابل استفاده است. میوه را خرد کرده و تا زمانی که نرم شود، می‌جوشانند. حالا وقت اضافه کردن سیر، پیاز، پودر چیلی و پودر کاری است. بفرمایید خوراک جک‌فروت سبز  آماده است.

بفرمایید خوراک جک‌فروت سبز  آماده است.
بفرمایید خوراک جک‌فروت سبز آماده است.

 

 7- خرچنگ به سبک سریلانکا

همانطور که قبلا اشاره کردیم، غذاهای دریایی نقش مهمی در سریلانکا دارند، در بین این غذاها، خرچنگ پخته سریلانکایی طرفدار خاصی در تمام دنیا دارد. علتش طعم شیرین و کم نظیر این خرچنگ است. این غذا معمولا به سه شکل پخته و سرو می‌شود: خرچنگ چیلی، خرچنگ فلفلی و خرچنگ کاری.

خرچنگ پخته سریلانکایی طرفدار خاصی در تمام دنیا دارد. علتش طعم شیرین و کم نظیر این خرچنگ است.
خرچنگ پخته سریلانکایی طرفدار خاصی در تمام دنیا دارد. علتش طعم شیرین و کم نظیر این خرچنگ است.

 

 8- خوراک نارگیل (pol Sambol)

در کشوری که نارگیل اهمیت فراوانی دارد، حتما رد پای این میوه خوشمزه نواحی گرمسیری را خواهید دید. در سریلانکا یک پیش غذای خوشمزه با نارگیل در ست می‌کنند که نامش پل سامبُل است. از مخلوط کردن نارگیل با پیاز قرمز، پودر چیلی یا چیلی خرد شده، آب لیموی تازه، نمک و ماهی مالدیوی (اگر در دسترس باشد) درست می‌شود. این مواد حسابی خرد می‌شوند و در نهایت با هم مخلوط‌شان می‌کنند. این مخلوط در کنار برنج و کاری سرو می‌شود حتی گاهی چند تکه نانا کنارش گذاشته می‌شود.

در کشوری که نارگیل اهمیت فراوانی دارد، حتما رد پای این میوه خوشمزه نواحی گرمسیری را خواهید دید.
در کشوری که نارگیل اهمیت فراوانی دارد، حتما رد پای این میوه خوشمزه نواحی گرمسیری را خواهید دید.

 

9- چوب سیب (wood apple)

مگر می‌شود از خوردنی‌های سریلانکا بگوییم اما چوب سیب را فراموش کنیم! این میوه از نظرظاهری شبیه به نارگیل است و پوسته نسبتا سفتی دارد. در بازار سریلانکا قدم بزنید. مطمئنا پیش از دیدن چوب سیب، بوی مطبوع آن به بینی‌تان می‌رسد. ابتدا باید پوسته‌اش را خرد کنید، سپس معجون تیره‌رنگی شبیه به کشکش له شده را در میان پوسته‌ می‌بینید. این میوه بلافاصله بعد از شکستن پوستش قابل مصرف است اما اسموتس چوب سیب، یک نوشیدنی پرطرفدار در سریلانکاست. توصیه می‌کنیم در سفرتان به این کشور، حتما امتحانش کنید.

ابتدا باید پوسته‌اش را خرد کنید، سپس معجون تیره‌رنگی مانند کشمش له شده را می‌بینید. اسموتی چوب سیب را فراموش نکنید.ابتدا باید پوسته‌اش را خرد کنید، سپس معجون تیره‌رنگی مانند کشمش له شده را می‌بینید. اسموتی چوب سیب را فراموش نکنید.

 

منبع: دالاهو

 

دسته ها: سریلانکا

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه پس از تائید مدیریت منتشر می شود.