شماره تلفن تماس با ما

051-34225776

 

My title

روباه شنی

روباه شنی

مشخصات: جثه كوچك‌تر از روباه معمولي، ولي گوش‌ها به نسبت بزرگ‌تر است. رنگ پشت گوش‌ها برخلاف روباه معمولي سياه نيست و غالباً به رنگ پشت بدن و يا زرد متمايل به نارنجي است. موها بسيار نرم و متراكم، رنگ پشت خاكستري متمايل به زرد، رنگ موهاي دم زرد متمايل به قهوه‌اي و انتهاي آن سفيد است. دست و پا كوتاه‌تر از روباه معمولي است. در بين پنجه‌هاي دست و پا موهاي بلندي وجود دارد.

اندازه‌ها: طول سر و تنه 40 تا 52 سانتي‌متر، دم 25 تا 35 سانتي‌متر، ارتفاع 25 تا 30 سانتي‌متر، وزن 2 تا 5/4 كيلوگرم.

زيستگاه: مناطق بياباني و استپي.

پراكندگي: در مناطق حاشية كوير مركزي، سيستان و بلوچستان، فارس، خوزستان، بندرعباس و احتمالاً جزيره قشم زندگي مي‌كند (روباه‌هاي جزيره قشم از نظر شكل ظاهري با ساير روباه‌ها متفاوتند. برخي شبيه روباه معمولي و برخي نيز شباهت‌هايي به روباه شني دارند. تاكنون هيچ‌گونه مطالعه‌اي در مورد روباه‌هاي جزيره قشم صورت نگرفته است).

پراكنش جهاني:‌ شمال آفريقا، عربستان، افغانستان.

عادات: شبگرد است، معمولاً در روز ديده نمي‌شود. به صورت انفرادي و گاهي در دسته‌هاي كوچك زندگي مي‌كند.

غذا: از مواد حيواني نظير سوسك، جوندگان كوچك، خزندگان، حشرات، لاشه حيوانات و مواد گياهي نظير برگ، دانه‌هاي آب‌دار و صيفي‌جات تغذيه مي‌كند (در منطقه رباط پشت بادام يزد تعدادي روباه شني در حال خوردن هندوانه مشاهده گرديد). ساير خصوصيات و عادات اين روباه شبيه روباه معمولي است. طول عمر در اسارت شش سال و نيم است.

وضعيت فعلي: به علت زندگي در مناطق بياباني و دور از دسترس، خطر چنداني نسل اين حيوان را تهديد نمي‌كند. در سال‌هاي 1359 و 1360 اكثر روباه‌هاي شني پارك ملي كوير به علت نامشخصي كه احتمالاً طعمه‌هاي مسموم كار گذاشته شده توسط دامداران براي كشتن گرگ‌ها بوده است نابود شدند.

نام علمی : Vulpes rueppellii

نام انگلیسی:  Sand Fox, Ruppell’s Fox  

نام فارسی: روباه شنی

 

 

منبع: irandeserts 

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه پس از تائید مدیریت منتشر می شود.