شماره تلفن تماس با ما

051-34225776

 

My title

سفر برای غذا

سفر برای غذا

غذاهای ایران نیز همواره مورد پسند گردشگران داخلی و خارجی بوده است. هرچند شهرت جهانی غذاهای ایرانی فقط محدود به کباب است، اما ایرانیان خوب می‌دانند تنوع بالای غذاهای بومی می‌تواند ظرفیت بالایی در جذب گردشگران داشته باشد.

دست​پخت آنتونی بوردن

غذاهای ایران نیز همواره مورد پسند گردشگران داخلی و خارجی بوده است. هرچند شهرت جهانی غذاهای ایرانی فقط محدود به کباب است، اما ایرانیان خوب می دانند تنوع بالای غذاهای بومی می تواند ظرفیت بالایی در جذب گردشگران داشته باشد. وجود رستوران های متنوع و معروف غذاهای محلی در پایتخت نشان می دهد غذاهای ایرانی در وسوسه کردن گردشگران برای بار سفر بستن، از آثار و ابنیه تاریخی کم نمی آورد. هفته گذشته اما یکی از معروف ترین آشپزهای جهان بی سر و صدا به ایران آمد تا طعم تازه ای از غذاهای ایرانی را بچشد. او وقتی عکسی از خودش در یکی از معروف ترین قهوه خانه های اصفهان در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد، رسانه های ایران متوجه شدند میزبان یکی از معروف ترین آشپزهای جهانند. آنتونی بوردن که از چهره های معتبر گردشگری جهان است و برنامه ای تلویزیونی را به نام «آنتونی بوردن: مهمان ناخوانده» اجرا می کند، بتازگی در صفحه اینستاگرام خود از سفر به ایران و نوشیدن چای و غذا خوردن در اصفهان بخوبی یاد کرده است.

مخاطبان شبکه «سفر» (Travel) این سرآشپز علاقه مند سفر را بخوبی می شناسند. گفته می شود او برای حضور در یک همایش به ایران دعوت شده و چند روزی را در شهرهای تهران و اصفهان سپری کرده و به رستوران ها و چایخانه های اصفهان رفته است. بوردن سرآشپزی است که از طریق برنامه تلویزیونی راهی کشورهای مختلف می شود و با گزارش هایش فرهنگ، آداب و رسوم، معماری و بناهای تاریخی آن کشور را به علاقه مندان گردشگری معرفی می کند. اما او تنها آشپز معروف جهان نیست.

غذا خوردن در سومین رستوران جهان

موفقیت در دنیای آشپزی سن و سال نمی شناسد. وقتی چاشنی خلاقیت را به سلیقه و پشتکار اضافه کنید، صاحب سبک در این امپراتوری گسترده می شوید و می توانید همچون رنه رژپی در سی و چهار سالگی با آشپزهای بزرگ رقابت کنید و در جهان مطرح شوید.

او برای کسب تجارب معروف ترین سرآشپز های جهان راه پرمشقتی را پیمود. هنگامی که در خصوص موفقیت های رستوران سه ستاره جاردینسنز شنید تصمیم گرفت در قالب یک سفر تفریحی سری هم به این محل رویایی و پرطرفدار بزند.اما وقتی موفقیت های چشمگیر این رستوران را دید، در اسپانیا ماندگار شد و آن قدر تلاش کرد تا توانست نظر سرآشپز رستوران فرانادریارا جلب کند و یک سال آنجا مشغول کار شود.

رنه همراه کلاوسیهیر، سرآشپز دانمارکی سال ۲۰۰۴ رستوران نوما را در خانه ای قدیمی متعلق به قرن هجدهم در مرکز فرهنگی منطقه آتلانتیک شمالی تاسیس کرد.

این اتفاق مهم ترین رویداد زندگی رنه محسوب می شود؛ زیرا به دلیل ابتکارهای متعدد و ایجاد منوها و دستور غذاهایی جدید این رستوران تاکنون دو ستاره میشلین را به خود اختصاص داده است.

این رستوران در نظرسنجی سال ۲۰۰۸ از مردم به عنوان بهترین رستوران جهان انتخاب شد. علاوه بر این در نظرسنجی ای که از مطرح ترین سرآشپزهای جهان انجام شد، در مقام سومین رستوران جهان قرار گرفت.

جذب مسافر با مزه

این آشپز معروف که حالا بسیاری برای به خدمت گرفتن اش سر و دست می شکنند و میلیون ها گردشگر برای چشیدن طعم غذایش راهی محل کار او می شوند، زندگی بسیاری سختی داشت.

زندگی آنها به دلیل ورشکستگی پدر گوردون به یک جهنم تبدیل شده بود. گوردون یک خواهر بزرگ تر به نام دیانا و یک برادر به نام رونی داشت. او از کودکی طعم ناامیدی، شکست و بدبختی را چشید. شانزده ساله بود که همراه خواهرش دیانا تصمیم گرفتند مستقل زندگی کنند. او برای کسب درآمد و کمک به خواهرش در هتل «راکسبری هاوس» اسکاتلند در بخش آشپزخانه مشغول به کار شد. او احساس کرد به آشپزی علاقه زیادی دارد و می تواند ابتکار عمل نشان دهد و غذاهای متنوع تهیه کند. گوردون برای پیشرفت در زندگی اش به لندن رفت تا در رستوران های بزرگ کار کند و به آموخته هایش بیفزاید. او به مدت دو سال و ده ماه در رستوران مارکو پیروایت کار کرد. استعداد عجیبی در این حرفه داشت. به توصیه سرآشپز «هاردی» که یکی از بهترین آشپزهای آن دوران بود، روانه پاریس شد تا غذاهای فرانسوی را نیز بیاموزد.

او در پاریس شاگرد آلبرت روکس در پاریس شد. او که یکی از بهترین سرآشپزهای فرانسوی به شمار می رفت، به استعداد گوردون پی برد و برایش در هتل دیوا در کوه آلپ فرانسه شغلی دست و پا کرد تا هم آموزش ببیند و هم با نو آوری هایش، غذاهای رنگارنگ تهیه کند. گوردون سه سال در فرانسه زندگی کرد و به آموخته هایش افزود. سپس تصمیم گرفت به لندن بازگردد و در آنجا حرفه خود را ادامه دهد.

او هم اکنون به عنوان یکی از سه آشپز معروف انگلیس به شمار می رود و در جولای ۲۰۰۶ به عنوان بهترین آشپز از انجمن بهداشت و تغذیه انگلیس جوایزی را دریافت کرد. او نه تنها به مزه و شکل غذاها توجه دارد، بلکه همه تلاشش این است که مقوی ترین و پرویتامین ترین غذاها را برای مردم طبخ کند.

سپتامبر ۲۰۰۶ نام او در فهرست صد نفر معروف انگلیس در مجله کاترر قرار گرفت. تلویزیون کانال ۴ انگلیس از او دعوت به عمل آورد تا در برنامه های آموزش آشپزی شرکت کند و آموخته هایش را در اختیار مردم قرار دهد.

تنوع غذا؛ جاذبه سفر

تیم مالزر‏ اما حکایت متفاوتی دارد. او از نوجوانی در سودای این شغل بود و سرانجام به خواسته اش رسید. او حتی در دوران تحصیلش برای همشاگردی ها سالاد و ساندویچ تهیه می کرد و این نشان از علاقه بسیارش به آشپزی داشت.

در اوقات فراغتش دست به قلم می شد و غذاهای ابتکاری خود را روی کاغذ می نوشت. البته در ابتدا برای تفریح و گذراندن وقت دست به آشپزی می زد، اما با ورود به حیطه این دنیای عظیم خود را عضوی از این جامعه بزرگ یافت. بعد از یادگیری مبانی و نکات ریز آشپزی به فکر خرید یک رستوران افتاد. او می خواست تبحرش را به صورت عملی به همگان نشان دهد و استعداد بالقوه خود را به فعلیت برساند. تیم مالزر به هامبورگ، محل غذاهای متنوع آشپزهای آلمانی آمد تا هم تجربه به دست آورد و هم رستورانی کوچک دایر کند. او سرانجام توانست به آرزویش برسد و رستوران کوچکی با نام «خانه سفید» در مرکز هامبورگ برپا کند. با مهارت و استعدادی که داشت، توانست با ارائه غذاهای متنوع و منحصربه فرد رضایت مشتری هایش را جلب کند. تیم مالزر از ابتدا همیشه دوست داشت روش نوینی از خود ابداع کند که کارش با دیگر آشپزهای آلمانی متفاوت باشد. لذا دکوراسیون رستورانش را به نحوی طراحی کرد که مشتریان هنگام کار وی نظاره گر تهیه غذا بودند. او در برابر چشمان مشتریان با حرکات سریع دست غذای درخواستی آنان را تهیه می کرد و همه مشتریان همچون فیلم سینمایی به تماشای او می نشستند. اهمیت کاری او فقط در کیفیت غذاهایش نبود؛ او ظرف مدت پنج تا هشت دقیقه غذایی کامل و خوشمزه به مردم یاد می داد و در اسرع وقت و با صرفه جویی در زمان، غذایی مفید و مورد علاقه ارائه می کرد، زیرا معتقد بود مردم برای تهیه غذا وقت کافی ندارند، بنابراین باید غذاهای سریع و ساده را در میان همگان رواج داد.

 

 

منبع: aftabir

دسته ها: جهانگردی

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه پس از تائید مدیریت منتشر می شود.